esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|
Cardedeu amb l’Art Vigent 2020 | Enric Maurí

Expo > Cardedeu amb l'Art Vigent En curs Projectes d'Art

Cardedeu amb l’Art Vigent 2020 | Enric Maurí

A partir del 18 desembre del 2020
Enric Maurí Vila
«Va com Va»
La poètica d’allò immediat com un fet revolucionari

Fins l’11 d’abril del 2021

Amb una llarga trajectòria multidisciplinària, Enric Mauri (Cardedeu, 1957) porta un temps dialogant amb l’experiència d’un paisatge periurbà com a assumpte de la seva obra.

Cardedeu és avui un poble residencial amb un passat rural, que forma part de la gran conurbació urbana barcelonina. Aquesta geografia liminar específica i les seves friccions post bucòliques, constitueix una superfície d’experimentació estètica abstracta, transportable a tants altres territoris que comparteixen passats i presents.

A la seva casa-taller-jardí conviuen diverses estratificacions d’objectes, memòries i atmosferes. La maquinària i utillatges oxidats dels avis, un bosc animat, escombraries arrossegades en el descuit, un hort salvatge i fins hi tot un vell circ. D’entre tots aquests elements, com en una performance contínua que és un habitar el lloc, sorgeixen els últims treballs de l’artista: dibuixos, vídeos, fotografies, escultures i instal.lacions que constitueixen el gruix d’aquest projecte expositiu.

“Quan miro el món, a vegades és per a contemplar-lo, per a observar-lo,
però també per a pensar i pensar-me jo mateix, amb els altres i amb els objectes, i amb el paisatge que m’envolta.
És un aferrar-me a la vida per a extreure’n el sentit i identificar les seves correlacions.
(…) crear a partir d’aquests elements és un acte de resistència (…) i també significa un posicionament davant la creació d’estereotips.
És un gest intencionat per a generar unes temporalitats dissonants amb l’acceleració del present,
que es repleguen en múltiples expressions de ritmes variables i accidents fortuïts.”

Enric Maurí Vila

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Cardedeu amb l’Art Vigent, des dels seus orígens, és un programa pensat per afavorir l’exposició d’art contemporani, i consolidar-se com a referent en l’àmbit comarcal, però també, i molt especialment, per utilitzar-lo com a recurs pedagògic, per a grans i petits, amb la intenció d’afavorir l’aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació plàstica entre públic i artista.

 

Alguns dels artistes que han participat del projecte els darrers anys han estat Antoni Marquès, Lourdes Fisa, Carme solé Vendrell i Pep Borràs la passada edició.

Tornar enrere