esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Notícies

El Follet Verdet et proposa…!

Hola petits amics i amigues! Soc en Verdet, el Follet del museu, i com vosaltres, estic tancat al museu esperant que el perill del coronavirus passi. Espero que estigueu totes i tots bé, pares, avis, tiets, germans… tota la família! Jo estic sol al museu i m’avorreixo una mica, penseu que estic acostumat a  veure-us gairebé cada dia quan veniu […]

Fes la teva escultura! | Taller de creació

Per aquests dies que ens ha tocat quedar-nos a casa, us proposem fer d’artistes en família!

Si heu vingut a veure l’exposició d’en Pep Borràs haureu vist que en Pep treballa a partir de materials de tot tipus que troba passejant pels carrers, per les platges o que compra en mercats i encants. I és amb aquests materials o object troube que construeix les diferents escultures, sempre a partir d’un tema que va repetint fins que creu que ja l’ha treballat prou. […]

Segueix-nos a les xarxes!

Visita’ns des de casa amb les xarxes socials!
Al llarg d’aquests dies que hem d’estar-nos a casa, l’equip del museu us proposem un seguit de jocs, visites, i curiositats entorn el museu, la història i el patrimoni a les nostres xarxes d’Instagram,  Facebook i YouTube.

Museu Tancat fins nou avís

Arran de l’epidèmia de coronavirus i atesa l’activació en fase d’emergència del Pla d’actuació del PROCICAT i del Pla Municipal d’Emergència de Cardedeu en fase d’emergència per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc, el Museu Arxiu Tomàs Balvey i la capella de Sant Corneli romandran tancats fins nou avís. Us mantindrem informats. Més informació AQUÍ!

Desaparèixer de si

ANUL·LADA LA INAUGURACIÓ CAPELLA TANCADA FINS NOU AVÍS santcorneliarts(2) Del 13 de març al 3 de maig del 2020 a la Capella de Sant Corneli, Cardedeu Ares Molins Masat Carlos Pina i Rita batet Guillem Rodri Inauguració de l’exposició el divendres 13 de març a les 7 de la tarda. Presentació al museu i tot seguit inauguració a la capella […]

La planta del jardí | Galzeran

Conegut també com cirerer de Betlem, es tracta d’una planta arbustiva present als alzinars i matollars, de 30 a 60 centímetres d’alçada i verda tot l’any.
Les fulles són petites i sovint es confonen amb els anomenats fil·locladis (branquetes de creixement limitat en forma de fulla i rematats en punxa).
Les flors són petites i de color verdós o blanquinós i el fruit és una baia vermella.

A l’hivern, xocolata desfeta. A la Vitrina del Museu

La vitrina del museu us presenta una nova peça molt adient per els dies de fred de l’hivern: una xocolatera amb les xicres i les manecerines.
La mancerina és el nom que rep la tassa de xocolata i el plat que encaixava en ella. Fou ideada per Pedro de Toledo, marquès de Mancera (virrei del Perú de 1639 a 1648) perquè no s’aboqués la xocolata degut al tremolor de les mans.

Renovem el Biosphere!

Un any més el Museu Arxiu Tomàs Balvey i el restaurant l’Antic Casino reediten l’acreditació del distintiu del Compromís per la sostenibilitat Biosphere en el marc de les Jornades de Turisme Vallès 2020.
Enguany han rebut per primera vegada el distintiu els espais de: La Guingueta del Pompeu Fabra, el restaurant Esbiosfera, Ca l’Espavil i l’Esquirol Natura i Lleure.
En aquestes jornades també s’han lliurat els diplomes de la xarxa de Punts d’Informació Turística a les empreses participants en els projectes i on hi participa la Biblioteca Marc de Vilalba i la Llibreria Espai 31 de Cardedeu .