esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

QUÈ FER A CARDEDEU

Agroecologia

En els darrers anys, a Cardedeu i territoris propers estan ressorgint projectes agroecològics impulsats per persones recent incorporades al sector, que veuen en la pagesia una nova forma d’ocupació i d’arrelament a la terra.

Les produccions agroecològiques són respectuoses amb l’entorn, fent equilibris entre la recuperació de formes de treball tradicionals amb noves tècniques d’ecologia, que milloren la producció i minimitzen les plagues, evitant l’ús de productes químics.

Trobem associacions de consumidors que s’organitzen en cooperatives de consum per trobar productes ecològics i de proximitat, que promouen un sistema de comercialització més just amb les produccions agrícoles i ramaderes del nostre territori, alhora que s’evita el malbaratament energètic de les distribucions a grans distàncies.

Tot plegat, amb l’augment de la sensibilitat de la societat cap a l’ecologia i formes més justes de desenvolupament econòmic, fa que trobem un context afavoridor en el nostre territori per promoure un desenvolupament econòmic i social basat en el desenvolupament agroecològic (DLae).

Perquè l’agroecologia no és només una forma de producció ecològica, és un moviment social que promou noves formes d’organització, comercialització i participació; vinculades a l’economia social i solidària (cooperatives); els circuits curts de comercialització que eviten els marges de les distribuïdores i milloren les condicions de la pagesia, així com els sistemes participatius de les persones (productors/consumidors) que hi intervenen.