esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

SERVEIS

Lloguer d’espais

El Museu Arxiu Tomàs Balvey posem a disposició d’entitats, institucions, empreses i particulars els espais de l’aula didàctica, el taller, la terrassa i el jardí per fer-hi activitats i actes. Uns espais que poden fer d’una trobada, presentació o casament un acte únic i singular.

La Capella de Sant Corneli és un espai d’art gestionat pel Museu  Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu. Per a poder-hi exposar s’ha de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà una instància de lloguer d’espais acompanyada d’un dossier, book o sinopsi amb imatges de la proposta expositiva.

Consulteu aquí les possibilitats, la disponibilitat i els preus.

SERVEIS

Cursos d’art

El Casal de Cultura Dr. Daurella, ofereix dos cursos d’art per a totes les edats.
Un de pintura a càrrec d’Eva Arrizabalaga i un de ceràmica a càrrec de Rosa Viader.
Els cursos es duen a terme per les tardes al Casal de la Gent Gran de Cardedeu.

Curs de ceràmica:

Un curs d’octubre a juny per aprendre i practicar les diferents tècniques de la ceràmica com a mitjà d’expressió artística on es treballarà:

  • Torn i modelatge de fang vermell i refractari
  • Investigació d’esmalts i colorants
  • Ceràmica de temperatura baixa

Professora: Rosa M. Viadé, Graduat Tècnic Superior en Art Aplicades Especialitat Ceràmica Artística
Dia i Hora: Dilluns i dijous de 17.30 a 20 h al taller de ceràmica
Classes amb tutoria tots els dilluns. Classes lliures els dijous
Preu del curs: 345 €
Pagament únic: descompte de 5 €
Pagament fraccionat:
230 € a pagar en fer la inscripció
115 € a pagar de l’1 al 15 de febrer

Curs de Pintura:

Un curs, d’octubre a juny,  per desenvolupar la creativitat mitjançant la pintura i el dibuix: llapis, carbonet, oli, acrílics, aquarel·la, pastel, tinta, monotip…

Una oportunitat cada setmana, d’aprendre tots plegats, diferents tècniques artístiques en un ambient distès i agradable.

Professora: Eva Arrizabalaga, llicenciada en pintura per la Universitat de Barcelona
Dia i Hora : Dilluns i dimecres de 17.30 a 20 h
Classes amb tutoria tots els dilluns i lliures els dimecres
Preu del curs: 345€
Pagament únic: descompte de 5 €
Pagament fraccionat:
230 € a pagar en fer la inscripció
115 € a pagar de l’1 al 15 de febrer

Inici del curs: primer dimecres d’octubre.
El  MATBC i Casal de Cultura Dr. Daurella es reserva el dret de suspendre aquell curs que no tingui un mínim de 8 alumnes

SERVEIS

Botiga MATBC

A la botiga del Museu hi trobaràs diferents productes del museu com la ratafia de la Iaia Maria de Cardedeu, o reproduccions dels pots de famàcia Balvey, així com publicacions diverses entorn la història local i el cicle Cardedeu amb l’Art Vigent.

Productes MATBC

POT DE CERÀMICA DE FARMÀCIA

Reproducció ceràmica del pot de farmàcia de la Farmàcia Balvey del Museu de Cardedeu, pintat a mà. Amb caixa. Feta a mà per Rosa Ma. Viader (AUPA!. Col·lectiu d’artesans de Cardedeu)
Preu: 45€ (€36 amics museu)

LLAPIS DEL MUSEU

Preu: 0,50 €/ unitat

POT PETIT DE CERÀMICA

Reproducció del vas cilíndric de la farmàcia Balvey del Museu de Cardedeu, pintat a mà. Amb caixa. Feta a mà per Rosa Ma.
Preu: 27€ (21,60€ amics museu)

RATFIA DE LA IAIA MARIA DE CARDEDEU

Licor d’elaboració artesanal, amb anís i 16 espècies i herbes aromàtiques, produït anualment pel Museu Arxiu Tomàs Balvey , recollint una antiga tradició i recepta local. Es ven en ampolles de 50 cc i amb caixa i recepta.
Preu: 9€ (7,20€ amics del museu)

COL·LECCIÓ DE PUNTS DE LLIBRE

Joc de sis punts de llibre amb imatges del fons del MATBC.
Preu: 0,50€/ unitat

COL·LECCIÓ DE POSTALS DE CARDEDEU

Col·lecció de 5 postals amb vistes diverses del municipi: vista general, Parc del Pinetons, la Riera, Sant Corneli i l’ Ermita de Sant Hilari. Editades pel Museu Arxiu Tomàs Balvey.
Preu: 0,30€/ unitat

Publicacions MATBC

El museu disposa de diferents publicacions pròpies de l’entorn, el patrimoni històric, arquitectònic i natural del municipi.

ESTIUS A CARDEDEU

Autor: Carme Clusellas
Editat per MATBC i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. Cardedeu. 2003. 85 pàgines.
Catàleg, textos i imatges de l’exposició Estius a Cardedeu (abril- novembre de 2003). Un recorregut pel fenomen de l’estiueig a la comarca del Vallès Oriental i especialment al municipi de Cardedeu, des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX, i des de l’arquitectura a les formes de vestir i gaudir en el temps de lleure.
Preu: 15,00€ (12,00€ amics del museu)

GUIA DE VISITA DEL JARDÍ DEL MUSEU

Autors: M. Àngels Bonet i Antoni Giner
Editat per MATBC i Ajuntament de Cardedeu, Cardedeu, 2007. 175 pàgines.
Guia pràctica per visitar el jardí del Museu Arxiu Tomàs Balvey, formada per les fitxes de les diferents plantes del jardí. De cada una hi ha una breu descripció i història, una explicació de les parts que s’utilitzen en medicina, els principals actius, les diferents aplicacions, la preparació i unes excel·lents il·lustracions de Jordi Forcada.
Preu: 20,00€ (16,00€ amics del museu)

LA BATALLA DE CARDEDEU. 1808

 

 

DE CARDEDEU AL MEGALITISME

Autors: Lluís Vendrell i Sala, Pere Font i Padró, Isabel Vendrell i Sala, Carme Vila i Orriols i Lluís Vidal i Vilaró.
Editat per MATBC. Cardedeu, 2008. 142 pàgines.
En aquest llibre, els autors busquen, mitjançant l’estudi de més de 200 monuments megalítics, el perquè de la seva ubicació, i troben en les forces tel·lúriques i el seu coneixement una explicació per a la forma i localització de cada monument. El llibre incorpora diversos itineraris per a visitar diferents tipus de megàlits que varen poblar aquestes terres fa més de 4500 anys.
Preu: 12,00€ (9,60€ amics del museu)

SANTA MARIA DE CARDEDEU

Autor: Josep Pujades, Carme Subiranas i Anna Ma. Mestre.
Editat per MATBC. Cardedeu 1998. 67 pàgines.
Recull dels resultats de l’excavació arqueològica al presbiteri de l’església de Santa Maria de Cardedeu l’any 1997, amb un repàs a la història de l’edifici des del pre-romànic fins l’època contemporània i amb un apartat dedicat a l’estudi antropològic de les restes humanes en ell localitzades.
Preu: 12,00€ (9,60€ amics del museu)

TOMÀS BALVEY COL·LECCIONISTA, COL·LECCIÓ DE COL·LECCIONS

Textos de Carme Clusellas
Editat per MATBC. Cardedeu 2010. 18 pàgines.
Catàl·leg de l’exposició Tomàs Balvey, on es reflecteix l’esperit col·leccionista de Tomàs Balvey. És una mostra dels diferents objectes que va recollir el fundador del museu al llarg de la seva vida, ordenats pel tipus de col•lecció: Arxiu, numismàtica, geologia, paleontologia, etnologia, armes, arqueologia, ciències naturals, indumentària, ceràmica, escultura i pintura.
Preu: 1,00€

DIETARI DE 1901

Autor: Tomàs Balvey
Editat per MATBC. Cardedeu 2001. 81 pàgines
Tomàs Balvey va elaborar un recull de les notícies i facècies que succeïen a Cardedeu del 1895 al 1905. El Dietari de 1901 és un tast de la important tasca recopiladora del seu autor, un recull del dia a dia del municipi a l’any 1901, des de l’òptica particular de Tomàs Balvey, organitzat per mesos i il·lustrat amb imatges de l’època recollides en l’exposició Cardedeu 1901, l’inici d’un segle (març – novembre de 2001)
Preu: 12,00€ (9,60€ amics del museu)

ARBRES DE CARDEDEU

Autors: Carme Clusellas, Joaquim Comas i Eliseu Guillamon
Editat per MATBC, Cardedeu, 2006. 102 pàgines
Us oferim uns itineraris per descobrir tots els arbres d’interès local de Cardedeu tot passejant pel municipi. Una proposta per conèixer el nostre patrimoni natural entre carrers, camps, boscos i jardins.
Preu: 12€

CASES DE PAGÈS

Autors: Pere Comas i Josep Castells
Edita: Ajuntament de Cardedeu i MATBC. 238 pàgines.
“Cases de pagès” és un recull de les masies més representatives del patrimoni arquitectònic de Cardedeu i rodalies, algunes de les quals, avui desaparegudes.
Preu: 12,00€ (9,60€ amics del museu)

El Follet Verdet

El follet Verdet és una figura imaginària que, amb una història que comença fa més de 4.000 anys, i va ser creat per la il·lustradora Maria Vidal l’any 2006 que va presentar un personatge curiós i entremaliat, amb un cap ple de plantes medicinals, com les del jardí del Museu, i que utilitza per a fer pòcimes i xarops com els antics de la farmàcia Balvey. Volgudament s’ ha fet viure al Museu de Cardedeu, per ser amic personal d’en Tomàs Balvey. I ara avorrit d’ estar sol, ha volgut fer nous amics i explicar les seves històries.

Aquestes publicacions formen part de la col.lecció de contes “Històries de la Història del Follet Verdet”. Unes històries que tindran com a protagonista i fil conductor el personatge del Follet Verdet del Museu i de la seva mà i a partir dels seus records i dels objectes del Museu, les aventures succeiran en diferents períodes de la història i espais patrimonials: en temps dels romans, a l’any 1.000 o en plena batalla de Cardedeu del 1808.

EL FOLLET VERDET AL DOLMEN DE PINS ROSER

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2007. 36 pàgines.
El follet del Museu sempre en porta alguna de cap. Esbrina quina en va fer als homes prehistòrics que vivien al que ara coneixem com a Cardedeu.
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET A LA CORT DEL REI EN JAUME

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2010. 40 pàgines.
Cardedeu es prepara per rebre el rei En Jaume. Descobreix. Vine a menjar amb el rei, però vigila! Observa en Verdet, a veure quina en farà?
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET I EN TOMÀS BALVEY, COL·LECCIONISTA

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2009. 40 pàgines.
Tomàs Balvey va dedicar molts esforços a col·leccionar una multitud d’objectes que ens permeten conèixer la història de Cardedeu. Història que ningú coneix millor que en Verdet.
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET I EL PROGRÉS

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2015. 40 pàgines.
De la mà del nostre petit amic conèixerem com va arribar el progrés a Cardedeu i els canvis va suscitar a un poblet com Cardedeu.
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET A LA VIL·LA ROMANA DEL PLA DE LES PARETS

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2008. 39 pàgines.
Submergeix-te a l’època romana, quan al Vallès és feia un dels millors vins de l’Imperi Romà. Descobreix la vil·la romana del Pla de les Parets amb el Follet Verdet.
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET A LA BATALLA DE CARDEDEU

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2008. 40 pàgines.
En Verdet està d’allò més enfadat. No li agrada el retruny dels canons, l’espanta. No li agrada el petar dels fusells. No li agrada els crits dels soldats ferits, encara l’espanta més. Quina solució trobarà?
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

EL FOLLET VERDET I ELS GEGANTS DE CARDEDEU

Autores: Maria Vidal, il·lustradora i Sessi Sitjà, escriptora.
Editat per MATBC, Cardedeu, 2011. 40 pàgines.
Els gegants de Cardedeu han fet més de 100 anys. El Follet Verdet ens explica el seu origen.
Preu: 8,00€ (6,40€ amics del museu)

Catàlegs Cardedeu amb l’Art Vigent

Cardedeu amb l’art vigent, des del seu origen, és un programa pensat per afavorir l’exposició d’art contemporani a Cardedeu, i consolidar-se com a referent en l’àmbit comarcal, però també, i molt especialment, per utilitzar-lo com a recurs pedagògic, per a grans i petits, amb la intenció d’afavorir l’aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació plàstica entre públic i artista.

PERE BELLÈS. EMPREMTES D'AUTOR

Catàleg de l’exposició de Pere Bellès dins el Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2011.
Editat pel Museu Arxiu. Cardedeu 2011. 63 pàgines.
Preu: 18€ (14,40€ amics del museu)

XAVIER ESCRIBÀ. EL SUPORT DE LA PINTURA

Catàleg de l’exposició de Xavier Escribà dins el Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2012
Editat pel Museu Arxiu. Cardedeu 2012. 29 pàgines.