esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

QUÈ FER A CARDEDEU

Cementiri municipal

El Cementiri Municipal de Cardedeu (1919-1921), obra de l’arquitecte Manel Joaquim Raspall, és una mostra d’arquitectura funerària noucentista i un dels més significatius a Catalunya.

Davant l’entrada hi trobem el panteó de la família Viader, obra de l’escultor Enric Clarasó Daudí, i a continuació, col·locats simètricament, dues agrupacions de nínxols aïllats amb porxo. A ambdós costats de l’eix principal, hi ha diferents panteons col·locats de forma simètrica.
Del conjunt del cementiri, en destaquen una pèrgola de planta circular orientada al massís del Montseny, un pou circular i compost de carreus de pedra granítica amb corriola i un cotxe fúnebre.

Manel Joaquim Raspall (1877-1937) se’l considera un arquitecte de la segona generació modernista i la seva obra es caracteritza per un llenguatge propi entre l’estètica modernista i la déco passant pel noucentisme. El seu treball es concentra sobretot al Vallès Oriental, on tot just acabada la carrera fou anomenat arquitecte municipal de vàries poblacions, entre elles Cardedeu l’agost de 1904, on la seva petjada és significativa tan pel que fa a obra pública com privada.

El cementiri municipal de Cardedeu està considerat d’estil noucentista amb alguns elements modernistes i està concebut com un espai ordenat amb un seguit d’elements constitutius propis de l’arquitectura d’aquests períodes.
El museu és el punt de partida d’un itinerari que fa un recorregut per la història funerari de Cardedeu, des de l’antiga sagrera medieval fins al propi recinte del cementiri municipal.

Horari de visita al cementiri municipal:
De dilluns diumenge de 9 a 14h
Visita programada un cop l’any pel mes de novembre.
Possibilitat de visites guiades per a grups amb cita prèvia.
Consulteu a l’agenda d’activitats del museu