esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

El follet Verdet

En Verdet és un follet petit i entremaliat que viu al Museu, entre els objectes exposats i les plantes remeieres del jardí. Li agrada passar llargues estones al jardí i, a l’estiu, banyar-se a la bassa i fer migdiades sota l’ombra del til·ler.

Si el busqueu, cal que obriu bé els ulls! Duu el cap ple de fulletes per poder-se camuflar. Si veieu alguna branqueta de farigola, romaní o sàlvia que es belluga… potser és ell que s’amaga.

Sempre volta amunt i avall i ha viscut moltes històries, ja que fa molts i molts anys que viu per aquestes terres; de fet, té més de 4.000 anys.

Va néixer de sota un bolet a prop del dolmen de Pins Rosés, va créixer tafanejant i fent entremaliadures a la Vil·la romana del Pla de les Parets i fa gairebé mil anys que es passejava pel centre de Cardedeu i feia córrer tothom darrera seu quan va venir a visitar-nos el Rei en Jaume!

A més, en Verdet va ser un gran amic de Tomàs Balvey, el fundador del Museu, i com a ell, li agrada molt buscar records i explicar les seves històries a tothom, unes històries que són també les nostres, les de la gent de Cardedeu.

Si vols fer-te amic i amiga del Follet? Només cal que et descarreguis la butlleta i ens la portis omplerta amb les teves dades! 
També pots venir a omplir-la al museu!

Si vols veure totes les propostes i històries que t’explica en Verdet, clica al botó!
Hi trobaràs ple de jocs, receptes i històries d’en Verdet.
No us les perdeu!