esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|
Madola. Terres

Expo > Cardedeu amb l'Art Vigent En curs

Madola. Terres

Dins el cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2023

De l’1 de desembre al 14 d’abril de 2024

Una exposició de l’artista Madola (M. Àngels Domingo Laplana), ceramista, escultora i pintora que presenta al Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC), presenta una exposició on mostra la seva trajectòria artística amb peces que ens parlen de territori i d’una cultura oberta al mediterrani que ha servit d’inspiració a l’artista al llarg dels anys.

Madola (Barcelona, 1944) és una artista de referència en l’àmbit de la ceràmica amb obra a museus de tot el món. Amb una obra que es caracteritza per l’estudi de les formes de gran format a partir de la nuesa del fang refractari amb colors i tons propis del seu territori més proper, a la comarca del Maresme, prop del mar i la muntanya.

“Les meves fonts d’inspiració les he trobades intensament a Catalunya, a la zona del Maresme, amb el blau del mar, el marró dels garrofers i l’ocre de la terra; en el meu antic barri de Sarrià, en els seus carrers silenciosos […] a la Barcelona històrica, de pedres negres i grises, plenes d’esgrafiats; als tallers de la meva infància familiar, al Museu d’Art Romànic, i també veient Gaudí, Picasso, Miró, Tàpies; bevent de la nostra cultura oberta a la Mediterrània, però també dels meus viatges de contrast a l’Orient, de misteri als Països Àrabs i a l’Àfrica, d’identificació a la vella Europa, d’exuberància geogràfica i arquitectònica a Amèrica.
Moltes vegades treballo com un músic, en forma de variacions; faig una sèrie d’obres que només es diferencien entre si per la forma, resultant de lleus moviments que desplacen, amunteguen o aixafen els materials”
Madola

L’exposició s’acompanyarà d’una càpsula documental gravada per RTVCardedeu al taller de l’artista i a la mateixa exposició on l’artista presenta la seva obra així com la seva trajectòria artística.
Aquest documental es podrà veure a partir de gener a la sala del museu i al canal de Youtube del MATBC.

A més a finals de febrer es presentarà el catàleg de l’exposició que es podrà veure fins al 14 d’abril.
L’entrada a l’exposició és lliure i es faran visites guiades cada diumenge a les 12 del migdia i, especialment diumenge 3 de desembre amb intèrpret de llengua de signes.

Cardedeu amb l’Art Vigent

El cicle Cardedeu amb l’Art Vigent, té el seu origen l’any 2000, com a iniciativa d’un col·lectiu d’artistes locals que organitzava i comissariava exposicions d’art contemporani al Museu.
Cardedeu amb l’Art Vigent és un projecte que vol afavorir les exposicions d’arts visuals al municipi i alhora ser un recurs educatiu que apropi els llenguatges creatius actuals tant als centres escolars com a la ciutadania.
Al llarg d’aquest 20 anys han exposat al museu artistes com Agustín Ibarrola, Benet Rossell, Jordi Aligué, Pep Fajardo, Carme Solé Vendrell, Sabala Enric Maurí o Glòria Ortega i Núria Duran els darrers anys.

Tornar enrere