esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

Un any més el Museu de Cardedeu es suma a les activitats programades pel Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, sota el lema “Museus, sostenibilitats i benestar” amb una jornada de portes obertes i visita guiada gratuïta a les 12 del migdia.
I la nit del 13 de maig, de 22 a 23.30h es duran a terme una acció performativa de l’exposició “Pobles nòmades” de Núria Duran a càrrec de la mateixa artista i música de Sasha Agranov.

L’edició d’enguany del Dia Internacional dels Museus duu el lema “Museus, sostenibilitat i benestar” amb el que es vol mostrar com els museus poden contribuir en el benestar i el desenvolupament sostenible de les comunitats promovent un canvi positiu.

A més, els museus podem contribuir amb la consecució dels objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i el MATBC treballem per ser un espai compromès amb la sostenibilitat seguint un model basat en unes pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural a partir de la Declaració mediambiental de l’equipament alhora que disposem del distintiu pel Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un programa adreçat a les empreses i serveis i entitats públiques que volem millorar la nostra gestió ens sostenibilitat reconeixent les bones pràctiques alineades en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i que tenen en compte el canvi climàtic, el medi ambient i l’entorn cultural en que ens trobem: es del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.
El DIM d’enguany se centrarà en els ODS 3, 13 i 15:
Objectiu 3 Salut i benestar mundial: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones i edats, en particular pel que fa a la salut mental i l’aïllament social.
Objectiu 13 Acció pel clima: Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus impactes, adoptant mesures de baixes emissions en carboni al Nord Global i estratègies de mitigació al Sud Global.
Objectiu 15 La vida a la terra: Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, amplificant les veus dels líders indígenes i conscienciant sobre la pèrdua de biodiversitat.

ACTIVITATS PROGRAMADES

Dijous 18 de maig a les 12 h
Dia Internacional dels museus
Portes obertes al Museu amb vista guiada gratuïta a les 12h 
Un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Dissabte 13 de maig a partir de les 22 fins les 23.30h
La nit dels museus
Amb acció performativa de Núria Duran i música de Sasha Arganov
Vine a visitar l’exposició “Pobles nòmades” de nit, amb l’acció performativa a càrrec de la mateixa artista i el músic Sasha Agranov.
Museu obert fins les 12 de la nit.
Entrada lliure.

EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Més informació a:
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/
https://imd.icom.museum/es/el-dia-internacional-de-los-museos-2023-se-centrara-en-la-sostenibilidad-y-el-bienestar/

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

Comments are closed.