esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Vols fer ratafia a casa?

Avui, amb la lluna vella de maig, hauriem d’estar fent el taller d’elaboració de ratafia de la iaia Maria, però malauradament i per mesures còvid, no ha estat possible.

Enguany la farem a porta tancada i a partir de l’octubre ja la tindrem a la venda a la botiga del museu. Però si el que vols és fer-la a casa, et compartim la recepta i un vídeo on l’Enrica ens dona alguns consells per tal que et quedi ben bona!

Descarrega’t AQUÍ la recepta!

Coneixes la ratafia de la iaia Maria del museu?

La ratafia es un licor d’elaboració artesanal, amb anís i 16 espècies i herbes aromàtiques, produït anualment pel Museu Arxiu Tomàs Balvey , recollint una antiga tradició i recepta local, la de la iaia Maria.
La Ratafia de la Iaia Maria és basa en una recepta típica i tradicional de Cardedeu, recuperada i difosa amb la col·laboració d’ Enrica Renter, Remei Pinell i Teresa Comas i actualment és un producte característic del Museu de Cardedeu.
La  Ratafia de la iaia Maria de Cardedeu,  s’elabora segons recepta antiga i autòctona, aprofitant la lluna vella de maig, com mana la tradició. Es tracta d’un licor d’herbes i nous verdes, tradicional de Catalunya, i  normalment  d’elaboració casolana. És un costum molt estès en totes les comarques del Principat.
En la fórmula de la Ratafia de la iaia Maria de Cardedeu s’hi troben a més de les nous tendres, una quinzena d’herbes aromàtiques com espígol, maria lluïsa, poniol,  i tarongina i també espècies com canyella i nou moscada. Tots aquests ingredients, els uns tallats, els altres en pols o ratllats, es maceren en anís durant quaranta dies “a sol i serena”, ja que els canvis de temperatura afavoriran l’absorció dels principis aromàtics i essències de les plantes.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vols fer ratafia a casa?

Comments are closed.