esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Un afrodisíac a la farmàcia Balvey

Entre els més de 200 pots de la farmàcia Balvey, n’hi ha un que conté un producte curiós, útil i perillós alhora.

Es tracta de les cantàrides, uns escarabats de color verd-blau dels quals s’obté la cantaridina, amb grans poders estimulants i afrodisíacs que podria ser que tinguessin alguna cosa a veure amb la mort de Ferran el Catòlic.

Sembla ser que, per tal de poder deixar embarassada a Germana de Foix, la seva segona dona, el rei Ferran el Catòlic prenia un beuratge afrodisíac i estimulant fet amb testicles de toro (símbol de potència sexual), cuinats amb fruits secs i espècies que es barrejaven amb la cantaridina (extreta dels escarabats mascles triturats). Prenent-lo aconseguia una irritació de la uretra i una erecció prolongada.

Aquest beuratge fet amb cantaridina, no només tenia conseqüències afrodisíaques sinó que també tenia fortes contraindicacions i era perillós per la salut i podria haver accelerat la mort del rei. De fet, a partir del segle XVIII s’emprava només com a verí.

Si voleu conèixer tots els detalls d’aquesta història, podeu escoltar el podcast del “No m’expliquis històries” al Matí de Catalunya Ràdio, de la mà de Jordi Creus, editor de la revista Sàpines.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Un afrodisíac a la farmàcia Balvey

Comments are closed.