esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Torna la diada modernista a Cardedeu

Un any més, el primer cap de setmana d’octubre, Cardedeu es vesteix per acomiadar l’estiueig amb un seguit d’activitats teatralitzades al llarg del cap de setmana que ens transportaran a l’esplendor del Cardedeu de 1900, amb uns estiuejants a punt d’acabar la seva estada al poble per tornar a la seva residència habitual a Barcelona.
Us convidem a un cap de setmana ple d’activitats entorn l’estiueig i el modernisme a Cardedeu que enguany coincideix amb l’últim cap de setmana per a visitar l’exposició “Estiueig de proximitat. 1850-1950” produïda per l’oficina de patrimoni de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu de la Nàutica del Masnou.
Un any més, el MATBC amb la Xarxa de Comerç Cardedeu hem organitzat al llarg del dissabte 30 de setembre diferents escenes de carrer a diferents punts del municipi on de la mà dels actors i les actrius d’Artescena Social Cardedeu viatjarà a principis del segle XX.
Les activitats de dissabte conclouran amb l’obra de teatre “Inauguració del balneari Daurella” de la mà de l’entitat Artescena Social i l’entrega dels premis del Joc d’estiu de la Xarxa a la plaça de Sant Joan a les 19h de la tarda amb xocolatada en acabar.
Diumenge 1 d’octubre el MATBC seguim amb la Ruta Raspall teatralitzada, un itinerari guiat per les cases d’estiueig del municipi amb escenes a càrrec de l’Associació Artescena Social.

A més, al llarg del cap de setmana es podrà visitar la Casa – Museu Viader amb portes obertes durant tot el dia. Caldrà fer reserva al museu, els grups són reduïts.

Descarrega’t el fulletó de la diada AQUÍ!

DIVENDRES 29 DE SETEMBRE

Conferència sobre l’estiueig, en el marc de l’exposició “Estiueig de proximitat. 1850-1950”
A les 19 h al museu
Una xerrada per parlar de com malgrat els canvis derivats de la gran densificació urbana es pot rastrejar la petjada d’una vella pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig aristocràtic, burgés i menestral, de mar i de muntanya, en un radi no superior a 50 Km de la capital de Catalunya. Les torres, els jardins, les fonts, els balnearis, els casinos i els antics hotels en són testimonis.
A càrrec de Joaquim Maria Puigvert, comissari de l’exposició “Estiueig de proximitat.1850-1950”.
Activitat gratuïta.

DISSABTE 30 DE SETEMBRE

Vivim la plaça!
Al llarg de tot el matí a la Plaça de Sant Joan.
Activitats i tallers per a tota la família a càrrec de la Xarxa Comerç Cardedeu.

Escena de ball i festa 
Al carrer d’Emili Vendrell, a les 11.30h i al carrer Mare de Déu del Pilar amb Dr. Klein a les 12,30h
Ball d’estiuejants amb acompanyament d’acordió de la mà d’Òscar Igual

Escena de pagès i minyona
A la plaça de l’Església a les 13h
La minyona compra producte de proximitat, al pagès de la vila.

Escena de passeig
Tot seguit a la plaça de Sant Joan
Les famílies d’estiuejants passegen per la plaça acompanyades de les seves minyones.

Escenes a càrrec de l’entitat Artescena Social amb la col·laboració de la Xarxa de Comerç Cardedeu.

Visita dinamitzada a l’exposició “Estiueig de proximitat. 1850-1950”
A les 17.30 h al museu
Vine a visitar l’exposició “Estiueig de proximitat. 1850-1950” en família. Descobrireu com estiuejaven les famílies benestants barcelonines a finals del xix i principis del xx.
A càrrec de Fòrum Maresme.
Activitat familiar
Activitat gratuïta (amb reserva prèvia)

Inauguració del balneari Daurella – Teatre
A les 18 h a la plaça de Sant Joan
El senyor Conde de Rierola ha obert un nou balneari a Cardedeu i sembla que ha sigut un èxit entre la burgesia barcelonina.
Banys, salut, amors i desamors al Cardedeu de 1900 de la mà de l’entitat Artescena Social.
Activitat gratuïta.

Entrega de premis del joc de la Xarxa de Comerç, a càrrec d’Artescena i xocolatada
A les 18.45 h a la plaça de Sant Joan

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE

Escenes d’estiueig. Ruta Raspall teatralitzada
De la mà de l’entitat Artescena Social
Sortida a les 10.30 h del museu
PLACES EXHAURIDES
Una passejada per conèixer el fenomen de l’estiueig a Cardedeu i l’arquitectura modernista i noucentista de Manel Joaquim Raspall acompanyada d’escenes teatralitzada al llarg del recorregut.
Preu: 7€ general / 5€ reduïda.
Cal reserva prèvia.
De la mà d’Artescena Social.

La Diada Modernista és organitzada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu i l’Associació Artescena Social. Conta amb la col·laboració de la Xarxa Comerç Cardedeu, la Fundació Viader, els propietaris de les cases modernistes del municipi, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Artescena Social, té com a objectiu la dinamització comunitària a través de les arts escèniques per fomentar la cohesió social i promoure les relacions d’intercanvi generacional. L’associació parteix per les seves intervencions dels fonaments del teatre i de l’educació social i ha intervingut en àmbits molt variats, promovent processos socials i artístics. Desenvolupa els seus projectes amb col·lectius en risc d’exclusió social, de nouvinguts, gent gran, joventut i dones.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Torna la diada modernista a Cardedeu

Comments are closed.