esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

“Terres” de Madola, a l’Art Vigent 2023

De l’1 de desembre al 14 d’abril de 2024

Una exposició de l’artista Madola (M. Àngels Domingo Laplana), ceramista, escultora i pintora que presenta al Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC), presenta una exposició on mostra la seva trajectòria artística amb peces que ens parlen de territori i d’una cultura oberta al mediterrani que ha servit d’inspiració a l’artista al llarg dels anys.

Madola (Barcelona, 1944) és una artista de referència en l’àmbit de la ceràmica amb obra a museus de tot el món. Amb una obra que es caracteritza per l’estudi de les formes de gran format a partir de la nuesa del fang refractari amb colors i tons propis del seu territori més proper, a la comarca del Maresme, prop del mar i la muntanya.

“Les meves fonts d’inspiració les he trobades intensament a Catalunya, a la zona del Maresme, amb el blau del mar, el marró dels garrofers i l’ocre de la terra; en el meu antic barri de Sarrià, en els seus carrers silenciosos […] a la Barcelona històrica, de pedres negres i grises, plenes d’esgrafiats; als tallers de la meva infància familiar, al Museu d’Art Romànic, i també veient Gaudí, Picasso, Miró, Tàpies; bevent de la nostra cultura oberta a la Mediterrània, però també dels meus viatges de contrast a l’Orient, de misteri als Països Àrabs i a l’Àfrica, d’identificació a la vella Europa, d’exuberància geogràfica i arquitectònica a Amèrica.
Moltes vegades treballo com un músic, en forma de variacions; faig una sèrie d’obres que només es diferencien entre si per la forma, resultant de lleus moviments que desplacen, amunteguen o aixafen els materials”

L’exposició s’acompanyarà d’una càpsula documental gravada per RTVCardedeu al taller de l’artista i a la mateixa exposició on l’artista presenta la seva obra així com la seva trajectòria artística.
Aquest documental es podrà veure a partir de gener a la sala del museu i al canal de Youtube del MATBC.

A més a finals de febrer es presentarà el catàleg de l’exposició que es podrà veure fins al 14 d’abril.
L’entrada a l’exposició és lliure i es faran visites guiades cada diumenge a les 12 del migdia i, especialment diumenge 3 de desembre amb intèrpret de llengua de signes.

Cardedeu amb l’Art Vigent

El cicle Cardedeu amb l’Art Vigent, té el seu origen l’any 2000, com a iniciativa d’un col·lectiu d’artistes locals que organitzava i comissariava exposicions d’art contemporani al Museu.
Cardedeu amb l’Art Vigent és un projecte que vol afavorir les exposicions d’arts visuals al municipi i alhora ser un recurs educatiu que apropi els llenguatges creatius actuals tant als centres escolars com a la ciutadania.
Al llarg d’aquest 20 anys han exposat al museu artistes com Agustín Ibarrola, Benet Rossell, Jordi Aligué, Pep Fajardo, Carme Solé Vendrell, Sabala Enric Maurí o Glòria Ortega i Núria Duran els darrers anys.

Did you like this? Share it!

0 comments on ““Terres” de Madola, a l’Art Vigent 2023

Comments are closed.