esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Setmana de la Ciència 2019

Com cada any, el Museu Arxiu Tomàs Balvey organitza diferents activitats de difusió científica dins el marc de la Setmana de la Ciència que enguany celebra la 24a edició. Al llarg de dues setmanes es duran a terme activitats de divulgació científica per a instituts així com xerrades i activitats familiars al llarg del cap de setmana.

L’edició d’enguany està dedicada la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

 Trobareu tota la informació sobre la Setmana de la Ciència  a : http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/

ACTIVITATS AL MATBC:

 

 “LA MÀGIA DE LA CIÈNCIA”
Dissabte 16 de novembre a les 17.30h
Diumenge 24 de novembre a les 11h
Activitat gratuïta – Cal reserva prèvia
Indicat per a nens i nenes a partir de 8 anys

 Una activitat familiar, per apropar la ciència més quotidiana tant a petits com grans i experimentar amb  fenòmens físics i químics.

La proposta és un taller per descobrir el fascinant món de la ciència  a través de l’experimentació de fets quotidians. De la mà de Joan Conchello i Carme Barrabés, mestres especialistes en divulgació científica, els infants podran experimentar amb fenòmens sorprenents per entendre els conceptes bàsics de la física especialment pensats per poder gaudir-ne en família. Grans i petits descobriran d’una manera amena i divertida el fascinant món de la ciència.

Amb la col·laboració de Cosmocaixa.

DESCOBRIM LA CIÈNICA
ACTIVITAT DIDÀCTICA DINS LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

A més, durant la setmana de la ciència el MATBC ofereix de la mà de Joan Conchello i Carme Barrabés diferents tallers didàctics per als instituts de Cardedeu on els joves descobreixen a partir de diferents experiments i demostracions el fascinant món de la ciència.

Amb la col·laboració de Cosmocaixa

Did you like this? Share it!

0 comments on “Setmana de la Ciència 2019

Comments are closed.