esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

santcorneliarts(2) guanyadora dels premis ACCA 40 amb la candidatura “Comissariat d’art Contemporani”

Premiats Comissariat premis ACCA

El projecte d’art “santcorneliarts(2)” del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, s’ha endut el premi ACCA de Comissariat d’Art Contemporani”  creat per Mercè Alsina i Enric Maurí.

El projecte d’art “santcorneliarts(2)” del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, s’ha endut el premi ACCA de Comissariat d’Art Contemporani” creat per Mercè Alsina i Enric Maurí.
Una iniciativa impulsada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu que recupera el projecte iniciat durant els anys 90, on s’hi varen exposar dins la Capella de Sant Cornelí, obres de Joan Brossa o Ester Ibarrola, entre molts altres, amb l’objectiu d’oferir una visió local i universal sobre l’art contemporani. “santcorneliarts (2)” aprofita l’estirada dels temes transgeneracionals i amb perspectiva de gènere més actuals, per continuar oferint una mirada crítica sobre el pensament i la creació artística.

santcorneliarts(2)
El programa d’exposicions santcorneliarts(2) reprèn el projecte iniciat a finals dels anys 90 del segle passat en la qual es van mostrar projectes inèdits d’artistes com Joan Brossa, Jordi Benito, Benet Rosell, Ester Ibarrola, entre d’altres. Amb aquella iniciativa primera, aquest cicle comparteix la visió, que va del local a l’universal, amb la voluntat d’acostar diferents aspectes de l’art contemporani al públic en general i a l’escoles.
En el programa santcorneliarts(2) es manté el caràcter intergeneracional, transdisciplinari i amb perspectiva de gènere, així com una doble mirada, retrospectiva i prospectiva, per promoure una comprensió crítica sobre els temes actuals del pensament i la creació.

Premis ACCA 40
Amb aquest certamen, l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA) reconeix el treball fet en el món de l’art Catalunya durant el passat 2023. Uns premis que es concedeixen anualment que són proclamats des del 1982 per l’Assemblea General de l’ACCA a partir d’un debat obert i lliure sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística.
L’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) és una associació que agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art.
L’ACCA actua com a associació de caràcter professional i al mateix temps aspira a tenir una presència activa en la vida artística i cultural, generant debat i opinió i exercint d’interlocutora amb institucions i entitats.
L’Associació Catalana de Crítics d’Art va ser fundada l’any 1978 i té la seva seu a la ciutat de Barcelona.

Més informació del projecte santcorneliarts(2) AQUÍ!

Did you like this? Share it!

0 comments on “santcorneliarts(2) guanyadora dels premis ACCA 40 amb la candidatura “Comissariat d’art Contemporani”

Comments are closed.