esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Recull onomàstic de Cardedeu

“Recull onomàstic de Cardedeu” és el segon número de la col·lecció Cardedeu Recerca Local i ha estat escrit per Enric Garcia-Pey i Pey i editat per l’Ajuntament de Cardedeu.

“Recull onomàstic de Cardedeu” és el darrer treball de l’onomasiòleg Enric Garcia-Pey i Pey (Granollers, 1946) on fa un recull exhaustiu del nom dels llocs, les cases i de les famílies de Cardedeu a partir de la recerca que ha dut a terme durant més de 20 anys per arxius i, sobretot, recorrent el territori i recollint el testimonis de veïns i veïnes de la vila.
Amb aquest recull onomàstic, Cardedeu disposa d’una eina que permet conèixer, a partir de la pròpia gent i del territori, la petita història, la base social i econòmica i els usos populars de Cardedeu.
El llibre, que ha estat editat per l’Ajuntament de Cardedeu i coordinat des del Museu i l’arxiu municipal, compta amb la col·laboració de l’artista Perejaume pel pròleg i es podrà comprar a les llibreries de Cardedeu i a la botiga del museu.
Per l’edició de la publicació, s’ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Enric Garcia-Pey i Pey:
Nascut a Granollers el 1946. Onomasiòleg i tècnic especialista en toponímia. És membre d’honor de la Societat d’Onomàstica i ha publicat diferents llibres sobre el tema en poblacions com Sant Celoni, el Figaró o l’Ametlla del Vallès o Sant Quirze de Safaja.
També és l’autor dels 16 volums de l’Inventari General d’Onomàstica, també disponibles en format digital i amb més de 73.000 registres.

Col·lecció Recerca Local de Cardedeu:
Amb aquesta publicació el MATBC continua la col·lecció de recerca local iniciada el passat 2022 amb el llibre “Els noms de la memòria. El cost humà de la guerra civil a Cardedeu” de Ricard Ginjaume.

Fitxa bibliogràfica:
Autor: Enric Garcia-Pey i Pey
Títol: Recull onomàstic de Cardedeu
Col·lecció: Recerca Local de Cardedeu
Edició: Ajuntament de Cardedeu, 2023
Idioma: Català
Enquadernació: tapa tova
Pàgines: 624
DL: B 6586-2023
ISBN: 978-84-09-49852-9
Preu: 40 €

Did you like this? Share it!

0 comments on “Recull onomàstic de Cardedeu

Comments are closed.