esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Què és per tu Desaparèixer de si?

Imatge portada: De la sèrie “Desaparèixer de si” 01 (2020), Ares Molins Masat

Envia’ns un dibuix, una imatge, un text, un vídeo… en que expressis què representa per a tu aquest estat.

El passat 13 de març estava previst inaugurar l’exposició “Desaparèixer de si” a la capella de Sant Corneli, dins el cicle santcorneliarts(2) amb Ares Molins i Masat; Carlos Pina i Guillem Rodri.

Degut a la situació sanitària en que ens trobem, l’exposició no s’ha pogut obrir al públic i és per això que us en volem oferir una mostra virtual del muntatge.

Una exposició que s’ha desenvolupat a partir d’un text  del sociòleg i antropòleg francès David Le Breton (1953) on, l’autor parla del recurs que tenim els individus d’ingressar en un estat de buidor (que ell anomena “blancor”), que es caracteritza per un despreniment de la identitat, un no-lloc en el qual desapareixen les constriccions imposades pel medi. Una cerca de l’absència, provisional o duradora; un desaparèixer d’un mateix a través de la interioritat o de la fugida per no ser esclafat i no sentir el pes de l’existència. Amb aquest punt de partida, l’exposició s’endinsa des de l’art en una reflexió sobre la societat contemporània i com de vegades els individus ens en sentim exclosos i ens immergim en un exili interior, atrinxerats respecte de la vida social, i reivindiquem el dret a l’abstenció.

Precisament els moments que estem vivint, ens poden fer reflexionar sobre aquest tema, sobre l’absència o el nostre paper a la societat.
És per això que a partir d’aquest pretext, els artistes proposen que envieu el que és per a vosaltres “desaparèixer de si” a través de dibuixos, poemes, imatges, videocreacions, etc.
Us animem a participar-hi!

En farem una galeria al web i ho compartirem a les xarxes socials del museu. Podeu enviar-nos les vostres propostes a l’adreça de correu electrònic capelladesantcorneli@gmail.com

santcorneliarts(2)

El programa d’exposicions santcorneliarts(2) reprèn el projecte iniciat a finals dels anys 90 del segle passat en la qual es van mostrar projectes inèdits d’artistes com Joan Brossa, Jordi Benito, Mireia Masó, Benet Rosell, Pere Noguera, Ester Ibarrola, Yamandú Canosa, o Alvar Calvet, entre d’altres, així com un seguit d’artistes de Cardedeu. Amb aquella iniciativa primera, aquest cicle comparteix la visió, que va del local a l’universal, amb la voluntat d’acostar diferents aspectes de l’art contemporani al públic en general i a les escoles. En el programa santcorneliarts(2) es manté el caràcter intergeneracional, transdisciplinari i amb perspectiva de gènere, així com una doble mirada, retrospectiva i prospectiva, per promoure una comprensió crítica sobre els temes actuals del pensament i la creació. Del 2017 ençà s’hi ha presentat treballs de: Lluís Alabern, Lola Lasurt, Vanessa Pey, Laia Estruch, Albert Bayona, Toni Giró, Aureli Ruiz, Ignasi Prat i Lina Rica.

Santcorneliarts(2) és un projecte del Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, coordinat i comissariat per Mercè Alsina i Enric Maurí.

Descarrega’t el full de sala Aquí!

Visita l’entrada al web de l’exposició AQUÍ!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Què és per tu Desaparèixer de si?

Comments are closed.