esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Per tots Sants, visita el cementiri de Cardedeu

El cementiri municipal | 1919-1921
Manel Joaquim Raspall
Visita guiada el proper 10 de novembre a les 10.30h
sortida del museu. Cal reserva prèvia
Preu 5€

 

El Cementiri Municipal de Cardedeu (1919-1921), obra de l’arquitecte Manel Joaquim Raspall, és una mostra d’arquitectura funerària noucentista i un dels més significatius a Catalunya.
Davant l’entrada hi trobem el panteó de la família Viader, obra de l’escultor Enric Clarasó Daudí, i a continuació, col·locats simètricament, dues agrupacions de nínxols aïllats amb porxo. A ambdós costats de l’eix principal, hi ha diferents panteons col·locats de forma simètrica.

Del conjunt del cementiri, en destaquen una pèrgola de planta circular orientada al massís del Montseny, un pou circular i compost de carreus de pedra granítica amb corriola i un cotxe fúnebre.
Manel Joaquim Raspall (1877-1937) se’l considera un arquitecte de la segona generació modernista i la seva obra es caracteritza per un llenguatge propi entre l’estètica modernista i la déco passant pel noucentisme. El seu treball es concentra sobretot al Vallès Oriental, on tot just acabada la carrera fou anomenat arquitecte municipal de vàries poblacions, entre elles Cardedeu l’agost de 1904, on la seva petjada és significativa tan pel que fa a obra pública com privada.

El cementiri municipal de Cardedeu està considerat d’estil noucentista amb alguns elements modernistes i està concebut com un espai ordenat amb un seguit d’elements constitutius propis de l’arquitectura d’aquests períodes.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Per tots Sants, visita el cementiri de Cardedeu

Comments are closed.