esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

L’artista Madola fa donació d’una de les peces de l’exposició “Terres” al museu.

Madola davnt l'obra

Coincidint amb la clausura de l’exposició “Terres” de Madola, la Regidora de Cultura, Maria Andreu Duran i l’artista, han signat el document de donació de l’obra sense tíol de la sèrie “Mar de silenci”. A l’acte, que es va dur a terme a la mateixa exposició, les ha acompanyat l’Alcalde de Cardedeu, Josep Quesada.

Es tracta d’una lona pintada (2020) que forma part de la sèrie “Mar de silenci” on l’artista reflexiona sobre la tragèdia humanitària que s’està vivint al mar Mediterrani.
La signatura es va dur a terme en el marc de l’exposició “Terres” on Madola (M. Àngels Domingo Laplana), ceramista, escultora i pintora ha mostrat la seva trajectòria artística amb escultures ceràmiques i pintures que ens han parlat de de territori i d’una cultura oberta al mediterrani que ha servit d’inspiració a l’artista al llarg dels anys.
L’exposició, s’ha emmarcat dins el cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2023, i s’ha pogut veure a la sala d’exposicions temporals del MATBC des del passat desembre fins aquest 16 d’abril.
A més, al llarg de la setmana, Madola ha visitat els centres educatius del municipi fent un retorn de la visita que els infants i joves han fet a l’exposició.

Madola i Cardedeu amb l’Art Vigent
Madola (Barcelona, 1944) és una artista de referència en l’àmbit de la ceràmica amb obra a museus de tot el món. Amb una obra que es caracteritza per l’estudi de les formes de gran format a partir de la nuesa del fang refractari amb colors i tons propis del seu territori més proper, a la comarca del Maresme, prop del mar i la muntanya.
El cicle Cardedeu amb l’Art Vigent, té el seu origen l’any 2000, com a iniciativa d’un col·lectiu d’artistes locals que organitzava i comissariava exposicions d’art contemporani al Museu.
Cardedeu amb l’Art Vigent és un projecte que vol afavorir les exposicions d’arts visuals al municipi i alhora ser un recurs educatiu que apropi els llenguatges creatius actuals tant als centres escolars com a la ciutadania.
Al llarg d’aquest 20 anys han exposat al museu artistes com Agustín Ibarrola, Benet Rossell, Jordi Aligué, Pep Fajardo, Carme Solé Vendrell, Sabala Enric Maurí o Glòria Ortega i Núria Duran els darrers anys.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “L’artista Madola fa donació d’una de les peces de l’exposició “Terres” al museu.

Comments are closed.