esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Inauguració: Núria Duran. Pobles nòmades

Inauguració divendres 18 de novembre

A les 19h

Exposició: Núria Duran. Pobles nòmades
Inauguració: divendres 18 de novembre de 2022
Hora: 19h
Lloc: Museu Arxiu Tomàs Balvey – Cardedeu (C. Dr. Daurella, 1)

Aquest divendres 18 de novembre a les 7 de la tarda s’inaugura l’exposició de l’artista Núria Duran al MATBC.
Una mostra de l’obra més recent de l’artista on explora el paisatge a partir del seu propi cos, tant físic com emocional donant forma unes instal·lacions on la tridimensionalitat de la pintura pren protagonisme.

“Les obres es converteixen en éssers i cossos que omplen les sales del museu convertint-se en el que Núria Duran anomena pobles nòmades construïts amb través de capes de teixit i colors que ens conviden a reflexionar entre el cos-paisatge, entre allò intern i allò extern.
En el meu taller, de manera inconscient, l’horitzontalitat del paisatge es va anar transformant en verticalitat, poc a poc vaig anar comprenent que havia començat a parlar sobre el meu propi cos, el cos físic, l’emocional, mental i subtil. En aquell moment prenc consciència de que en incloure’m a mi mateixa en el paisatge també estic incloent als altres.”
Núria Duran Arana
Artista visual

L’exposició s’acompanya d’una projecció amb tres accions performatives on trasllada part del seu taller per convertir la sala del museu en un laboratori de creació.
La mostra forma part del cicle Cardedeu amb l’art Vigent i es podrà visitar fins al 21 de maig de 2023.

Cardedeu amb l’Art Vigent
Des dels seus orígens, Cardedeu amb l’Art Vigent és un programa pensat per afavorir l’exposició d’art contemporani al museu, i consolidar-se com a referent en l’àmbit comarcal, però també, i molt especialment, per utilitzar-lo com a recurs educatiu, per a grans i petits, amb la intenció d’afavorir l’aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació plàstica entre públic i artista.

Núria Duran
Llicenciada en Belles Arts per la UB, ha exposat principalment a Galeries i Centres d’Art d’Espanya, Portugal, Alemanya, Suïssa i Estats Units. Paral·lelament al seu treball artístic durant 10 anys ha realitzat tallers experimentals de procés creatiu a partir del gravat.
Primer va treballar amb el disseny tèxtil i la pintura, més endavant va integrar el collage i el gravat.
Durant molts anys ha treballat amb el paisatge com a font de recerca i en els darrers anys treballa amb l’exploració de l’interior del cos
humà, simbolitzant aquest micro univers amb totes les seves formes.
L’artista proposa instal·lacions i escultures on els punts de connexió ja no son fixes, el cos-obra pot seguir transformant-se sempre en cossos mòbils i comunicants.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració: Núria Duran. Pobles nòmades

Comments are closed.