esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Inauguració: Empremtes gràfiques

Aquest divendres 11 de juny a les 7 del vespre tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Empremtes gràfiques” amb les artistes Neus Colet, Rosa Permanyer, Judit Gil, Alicia Gallego i Pilar Masip.

Una exposició que recull l’obra gràfica del grup “Empremtes de dones”, format per les artistes gravadores: Neus Colet, Alicia Gallego, Pilar Masip i Rosa Permanyer i comissariada pel crític d’art Ramon Casalé Soler.

Per aquesta exposició les 4 artistes del col.lectiu han comptat amb la participació de Judit Gil, de Cardedeu, com artista convidada.

En acabar l’acte inaugural, al jardí del museu hi haurà una actuació de dansa a càrrec de la bailaora Sònia Sánchez.

Empremtes gràfiques

Empremtes de dones neix de l’interès de les diferents artistes del col.lectiu en mostrar les diferents tècniques del gravat en les seves obres. L’exposició que us presentem, comissariada per l’historiador i crític d’art Ramon Casalé Solé, mostra els darrers treballs gràfics desenvolupats per les quatre artistes on s’hi suma la participació de Judit Gil, com artista convidada en aquesta exposició al museu de Cardedeu.

Com diu el comissari en el fulletó de l’exposició, en aquesta exposició trobem un recull d’aquests dotze anys, que són ben representatius de l’evolució experimentada en aquest període, on han emprat diversos procediments tècnics, cas del fotogravat, l’stencil, el collage, el gofrat i la litografia aplicats per Rosa Permanyer a través de la contemplació de la natura i del paisatge urbà on predominen les tonalitats vermelles, així com la figura humana a través de les mascaretes que el protegeixen davant d’un enemic invisible. Pilar Masip també s’interessa per la natura, sobretot el bosc, i també de les paraules que s’amaguen dins d’ell, on la comunicació amb l’ésser humà es fa palès mitjançant la xilografia, la litografia, el fotogravat, el collage, el gofrat i la instal·lació. Alicia Gallego utilitza preferentment la xilografia i la litografia, així com el tamponatge  i el gum print en les seves composicions impossibles quan predomina l’abstracció –línies corbes i helicoïdals- o bé  quan treballa amb la figuració –el món animal i vegetal-. Neus Colet amb l’aiguafort, el collage i  el collagraph aprofundeix en la perspectiva reproduint tant l’espai interior com l’exterior, a més de les marques d’aigua o filigranes i dels números. Finalment, Judit Gil, s’endinsa en el terreny de la calcografia, monotípia, collagraph i la imatge digital, on l’aparició del teixit es converteix en protagonista, creant una obra fràgil, sensible i intimista.

Més informació AQUÍ!

 

el absurdismo | Cia Sònia Sánchez

Acompanyarà l’acte la bailaora Sònia Sánchez amb l’actuacíó “l’absurdismo”
Sònia Sánchez és bailaora des del flamenc, la improvisació i la dansa japonesa body weather, s’inclina pels laboratoris de el so improvisat a través del cos, sent l’espai ballat i el cos en moviment amb el so el fonamental dels seus treballs.

el absurdismo
“Tota generositat cap al futur resideix en donar-ho tot a el present”.
L’absurd és l’esforç realitzat tant per l’individu com per la humanitat per trobar un sentit a la vida; un significat intrínsec, absolut i objectiu de l’existència. S’entén com «l’absurd» perquè trobar aquest sentit és impossible, ja que la vida no té significat o aquest no és aparent.
L’anomena “nostàlgia irracional i humana”, i passa quan la nostra necessitat de significat es trenca davant la indiferència del món, inamovible i absoluta. Per tant, l’absurd no és un estat autònom; no existeix en el món, sinó que sorgeix de l’abisme que ens separa de ell .*
“L’absurd sorgeix de la confrontació entre la recerca de l’ésser humà i el silenci irracional el món”

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració: Empremtes gràfiques

Comments are closed.