esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Inauguració: Cardedeu. Oficis i comerços

Del 13 d’octubre al 19 de novembre

L’exposició “Cardedeu. Oficis i comerços” mostra amb fotografies i objectes de les col·leccions del museu, com eren els antics oficis i comerços de Cardedeu; alguns, avui desapareguts, i que ens mostraran alguns dels canvis que hi ha hagut en el món del treball en el darrer segle.
Una exposició comissariada per l’historiador Ricard Ginjaume i autor del llibre homònim, editat per Efados (febrer 2023).

El proper divendres 13 d’octubre tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Cardedeu. Oficis i comerços” , comissariada per Ricard Ginjaume, historiador local.

Un viatge pel passat dels antics oficis i comerços de Cardedeu que ens permetran copsar els importants canvis que hi ha hagut en el món del treball en el darrer segle a partir de fotografies i objectes del fons el MATBC que il·lustren tant aquest oficis i comerços com l’època en que estaven actius.

L’exposició neix del llibre “Cardedeu. Oficis i comerços” editat per Efados el febrer del 2023 i escrit per Ricard Ginjaume’ i pertany a la col·lecció Catalunya desapareguda. A la mateixa col·lecció, Cardedeu ja compta amb una primera publicació, “Cardedeu desaparegut” (Efados, febrer 2020), del mateix autor i de la que el museu també en va fer una exposició.
A la mostra s’hi podran veure algunes de les imatges del llibre provinents de l’arxiu del museu i/o de col·leccions particulars que s’acompanyen d’objectes que il·lustren l’ofici i completen la informació que ens dona la pròpia imatge de manera que ens permet endinsar-nos i conèixer de més a prop els oficis i comerços que hi havia a Cardedeu fa més de 50 anys.

Cardedeu. Oficis i comerços” és un homenatge a tota la gent que a través del seu ofici, de forma anònima, han ajudat a crear la nostra vila.

“Cardedeu. Oficis i comerços”
Tal i com trobem al llibre, l’exposició s’estructura a partir de tres eixos principals que es mostren en tres ambients diferenciats per la museografia de cada un:

  • A pagès. Quan la terra i el temps marcaven el ritme de treball
  • Del Carbó al plàstic. Dels oficis artesans a la industrialització
  • Una lliure i tres petricons. Botigues i comerços de la vila

També s’hi trobaran representades algunes de les demostracions d’oficis que es dugueren a terme a la Fira de Sant Isidre als anys 80 i 90 del segle passat.

Activitats relacionades
Diumenge 15 d’octubre a les 10.30h
Cardedeu. Oficis i comerços
Itinerari guiat
Un recorregut pels carrers de Cardedeu on coneixerem on eren i com treballaven antics obradors i comerços del municipi.
Da la mà de Ricard Ginjaume, autor del llibre “Cardedeu. Oficis i comerços”.
En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.
Activitat gratuïta (sortida del museu). Cal reserva prèvia.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració: Cardedeu. Oficis i comerços

Comments are closed.