esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Glòria Ortega fa donació d’una escultura al Museu de Cardedeu

La donació està formada per una escultura de ferro, de la sèrie “Plens i buits” i va ser realitzada per l’artista entre el 2019 i el 2020.

Aquest dimecres 1 de febrer de 2023, en un acte amb l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé i Manté i el regidor del museu Ramon Arribas i Quintana, l’artista Glòria Ortega farà donació al Museu Arxiu Tomàs Balvey una de les escultures que formava part de l’exposició “Plens i buits” que tingué lloc a les sales del museu la passada edició de Cardedeu amb l’Art Vigent.
La donació està formada per una escultura de ferro, de la sèrie “Plens i buits” i va ser realitzada per l’artista entre el 2019 i el 2020.
Una escultura, que passa a formar part del fons d’art del museu amb el número de registre 5386, juntament amb obres d’artistes de les passades edicions del cicle Cardedeu amb Art Vigent, s’ha instal.lat al jardí de plantes remeieres del MATBC.

Cardedeu amb l’Art Vigent

Cardedeu amb l’art Vigent és un projecte d’educació visual i plàstica organitzat des del MATBC, que porta a terme una programació que permet afavorir l’exposició d’art contemporani amb el descobriment i aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació entre públic i artista.
Després de prop de 20 anys, Cardedeu amb l’Art Vigent s’ha convertit en un recurs pedagògic i en un projecte que permet compartir dubtes i experiències entre els escolars i l’artista a partir de les visites i tallers de creació al museu, dels treballs que es realitzen als centres escolars i de la trobada entre l’alumnat i l’artista al centre educatiu.
La sala d’exposicions temporals de la planta baixa del Museu Arxiu Tomàs Balvey, és l’espai reservat per acollir durant gairebé cinc mesos a l’artista seleccionat pel projecte.
Alguns dels artistes que han participat del projecte els darrers anys han estat Antoni Marquès, Lourdes Fisa, Carme Solé Vendrell, Pep Borràs i, actualment i fins al 24 d’abril, Glòria Ortega i actualment Nuria Duran.

Plens i buits de Glòria Ortega

Durant l’hivern 2021-2022 es va poder visitar a la planta baixa del museu na mostra de l’obra més recent de l’artista Glòria Ortega dins el cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2021.
Una exposició on l’artista mostrava els seus darrers treballs en escultura en ferro i gravats on s’hi reflectia l’interès de l’artista per l’arquitectura i la seva particular mirada als plens i buits d’aquests paisatges a partir dels diferents volums que configuren els edificis dels pobles i les ciutats.

Glòria Ortega

Glòria Ortega és una escultora i ceramista vinculada al Centre d’Art La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor des dels seus inicis.
Ha rebut formació artística a Nova York, Portugal, Menorca i ha exposat a diverses ciutats catalanes.
Té obra en espai públic a Cardedeu, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor entre d’altres.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Glòria Ortega fa donació d’una escultura al Museu de Cardedeu

Comments are closed.