esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

“Gente Bien” de Santiago Rusiñol | Teatre modernista

Un any més, en el marc de la Diada modernista, Cardedeu es vesteix per acomiadar l’estiueig. Com cada primer cap de setmana d’octubre, els estiuejants tanquen les seves cases de Cardedeu per tornar a la seva residència habitual a Barcelona.

Enguany, i com a conseqüència de la situació sanitària actual, la Diada Modernista es concentrarà en una sola activitat: la representació de l’obra de teatre “Gente Bien” de Santiago Rusiñol a càrrec de l’Associació Artescena Social, tot esperant poder reprendre la tradicional Diada Modernista l’any vinent.
“Gente Bien” es podrà veure en un entorn noucentista, el pati de Vila Paquita* de Cardedeu, el proper dissabte 3 d’octubre a les 8 del vespre.
L’activitat té un preu de 3€ , amb l’aforament limitat i reserva prèvia trucant al museu (938713070)

*Degut a la previsó de pluges per la nit de dissabte, l’obra de teatre es farà al TAC

La Diada Modernista a Cardedeu

Des de fa prop més de 10 anys, Cardedeu fa un viatge en el temps i recrea el final de l’estiueig amb activitats al carrer, un itinerari guiat i acompanyat de petites escenificacions teatrals pels jardins i les cases d’estiueig.
Tot i que enguany, degut a la situació sanitària actual, la Diada Modernista no es podrà desenvolupar amb normalitat, s’ha volgut mantenir la programació de l’obra de teatre modernista  “Gente Bien” amb un aforament limitat al pati de la casa noucentista Vila Paquita.
La Diada Modernista està organitzada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu i l’Associació Artescena Social.
Amb la col.laboració de la Xarxa de Comerç Cardedeu, la Fundació Viader, els propietaris de les cases modernistes del municipi, la Generalitat de Catalunya, laDiputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Artescena Social, té com a objectiu la dinamització comunitària a través de les arts escèniques per fomentar la cohesió social i promoure les relacions d’intercanvi generacional. L’associació parteix per les seves intervencions dels fonaments del teatre i de l’educació social i ha intervingut en àmbits molt variats, promovent processos socials i artístics. Desenvolupa els seus projectes amb col·lectius en risc d’exclusió social, de nouvinguts, gent gran, joventut i dones.

Mira-ho al vídeo!

Gente Bien de Santiago Rusiñol

“Gente Bien” és un sainet en un acte escrita en català i castellà per Santiago Rusiñol i estrenada l’octubre de 1917 al teatre Novedades de Barcelona. S’emmarca en la Barcelona més modernista amb la burgesia i la nova burgesia com a protagonista i motiu de la sàtira.
Santiago Rusiñol, va ser un artista modernista polifacètic de finals del segle XIX i principis del segle XX conegut sobretot per la seva vesant pictòrica amb obres com “Interior d’un cafè” (París 1892), “ Pati blau” (Sitges 1892) o els seus jardins simbolistes.

Fitxa de l’obra

“Gente Bien. Sainet en un acte”, 1917
De Santiago Rusiñol

Direcció: Olga Vinyals
Col·laboració artística: Marc Felipe i Josep Cssanova
Intèrprets en ordre d’aparició: Maria Teresa Gensana, Marc Felipe, Àgata Vives, Mercè Dutren, Carles Ribes, Regina Comí, Anna Mª Fort, Cristina Pla, Alícia Poveda, Josep Vives, Lola López, Mercè Cánovas i Josep Casanova
Col.laboració a la dramatúrgia: Marc Felipe
Vestuari: Època Barcelona
Il·luminació i so: Araso

Dia: Dissabte 3 d’octubre
Hora: 20h
Lloc: Pati de Vila Paquita
Preu: 3€
Aforament limitat, cal reserva prèvia trucant al museu (938713070)

 

Did you like this? Share it!

0 comments on ““Gente Bien” de Santiago Rusiñol | Teatre modernista

Comments are closed.