esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Fem barris! Can Serra

El proper dissabte 8 de juny a les 10.30 h, l’historiador local Ricard Ginjaume, farà un recorregut per la història del barri de Can Serra, de Cardedeu.

Aquesta passejada formarà part de les activitats organitzades per la festa del barri de Can Serra que tindran lloc al llarg del cap de setmana (8 i 9 de juny).

Aquest itinerari forma part del projecte “Escenaris històrics. Fem barris” iniciat l’any 2010 on, amb la col·laboració de les associacions de veïns es va treballar recuperar el patrimoni i la història local a través de diferents testimonis orals que van ser entrevistats. Una informació que va anar sent ampliada i completada amb documentació del fons Balvey del museu i de l’arxiu municipal de Cardedeu, entre d’altres.

L’estudi fem “Fem barris! Can Serra” a més, s’emmarca en el projecte de la Superilla de Can Serra / Mil·lenari inclòs en el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya 2020 – 2024. Un projecte que respon a una estratègia transversal de mobilitat urbana sostenible amb actuacions destinades a serveis públics i a la millora de les infraestructures amb l’objectiu d’organitzar les diferents xarxes que intervenen als carrers per tal d’aconseguir una millor distribució i ocupació dels espais públics i generar un impuls econòmic i cultural al municipi.

Per tal de poder treballar en la difusió del projecte i donar valor al patrimoni de l’entorn, des del Museu Arxiu Tomàs Balvey s’ha proposat a l’historiador local Ricard Ginjaume seguir amb el treball iniciat l’any 2010 i elaborar un treball de recerca intergeneracional al barri de Can Serra, amb col·laboració amb l’Associació de Veïns, a partir de la documentació històrica i de la memòria oral per posar en valor tant el patrimoni material com immaterial del barri de Can Serra.

L’itinerari que es presenta és fruit d’aquest estudi, que ressegueix l’evolució urbanística del barri posant en valor els diferents espais que han tingut un paper rellevant en la història de la vila de Cardedeu, ja sigui pel seu ús públic, pels esdeveniments històrics que hi han tingut lloc o per la seva importància arquitectònica.

També es farà un recorregut pels edificis catalogats com la Torre Amat, l’Alqueria Cloèlia o Vil·la Paquita, de la qual s’ha descobert l’autoria de Raspall.
També es farà esment d’equipaments com Can Serra (escola nacional des de 1871 i escola bressol des del 1985), l’escola Mil·lenari i els equipaments de cultura com el Teatre Auditori i la Sala Sarau.

Fins ara, s’han pogut estudiar alguns dels barris del municipi però sense poder aprofundir en la recerca documental com en el present estudi de Can Serra.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Fem barris! Can Serra

Comments are closed.