esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|
El modernisme i les flors

Expo > Anteriors

El modernisme i les flors

A partir del 29 de març de 2019 i fins el 27 de maig de 2019

Entre finals del segle XIX i començaments del segle XX, la natura va ser la gran musa i font d’inspiració d’arquitectes i artistes. Per Europa es va estendre un nou estil que rebé diferents noms, però que genèricament s’anomenà Art Nouveau; a Catalunya es va dir Modernisme. El món vegetal era el repertori més utilitzat d’aquest nou estil, i difonia valors com la llibertat creativa, la fantasia, la línia corba i la sensualitat.
Els artistes i artesans van captar la bellesa del món vegetal i el van reinterpretar adaptant-lo a les arts aplicades a la construcció. Façanes i interiors es cobrien de flors, fulles i tiges en forma de vitrall, de ferro, de ceràmica o de mosaic. El Modernisme es va estendre més enllà del centre neuràlgic de Barcelona, fins a altres municipis on trobem elements d’una gran bellesa i que ens mostren una arquitectura en bona part desconeguda.
L’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i Museus d’Esplugues de Llobregat us conviden a veure com artistes i artesans van captar la bellesa del món vegetal i el van reinterpretar adaptant-lo a les arts aplicades a la construcció en forma de vitrall, de ferro, de ceràmica o de mosaic.
Els organitzadors de l’exposició també han volgut comptar amb obres, objectes i materials procedents de diversos museus de la Xarxa de Museus de Locals per així mostrar com el Modernisme es va estendre més enllà del centre neuràlgic de Barcelona, fins a altres municipis, on es troben elements de caràcter arquitectònic de gran bellesa que formen part d’edificis, sovint desconeguts pel gran públic.

Tornar enrere