esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|
Cicle de Performance

Expo > Projectes d'Art santcorneliarts(2)

Cicle de Performance

El MATBC presenta un cicle de Performance a la capella de Sant Corneli de Cardedeu al llarg del mes de juliol i agost de 2021. Les accions formen part del programa santcorneliarts(2), un projecte del Museu de Cardedeu comissariat per Mercè Alsina i Enric Maurí .

Les performance es duran a terme els dies 17 i 30 de juliol i 7 d’agost a les 19h a càrrec de les artistes Neus Masdeu, Isa Fontbona i Noela Covelo respectivament.

NEUS MASDEU >> Dissabte 17 de juliol a les 19h

Neus Masdeu treballa a partir de qüestionar i reinterpretar la realitat quotidiana amb una particular fixació amb els objectes que l’envolten, i li interessa de quina manera conviuen amb nosaltres, com ens transformen, faciliten i limiten la nostra existència.

ISA FONTBONA >> Divendres 30 de juliol a les 19h

Isa Fontbona investiga qüestions de representació corporal i les implicacions de gènere que poden derivar-se’n. Especialment se centra en els cossos femenins i transgènere del culturisme. Ella mateixa és competidora de físic-culturisme natural i artista performativa. A través del seu propi cos, explora qüestions relatives a la distinció de gènere, la pressió social que s’exerceix sobre els cossos i els seus límits de resistèn­cia.

NOELA COVELO >> Dissabte 7 d’agost a les 19h

Noela Covelo treballa amb la veu, no com un mitjà, sinó com una cosa que es transforma en si mateixa, que és intuïtiva, oral i té la naturalesa d’un esdeveniment.
En els seus treballs explora el folklore del futur i la seva oralitat. Considera que el folklore ha perdut la seva naturalesa com a art del fer, mentre que l’escriptura històrica ens ha distanciat del contingut transgressor de les manifestacions populars. Per a ella, el fet que la cultura popular s’hagi enregistrat i convertit en dades, ha fet que la rebem a partir de la reproducció i repetició en diferents dispositius. Així, les novetats que ens arriben passen necessàriament per un procés de producció industrial, procés en el qual es troben tant l’antic com el modern en una sèrie de conflictes i en els nous espais de la globalització.

Tornar enrere