esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Exposició: Nits amb jazz

El proper dissabte 25 de setembre a les 19.30h tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Nits amb Jazz. Commemoració del 50è aniversari”.

L’acte d’inauguració es farà a la plaça de Sant Joan per seguidament visitar, amb aforament controlat, l’exposició del museu.
A més, en sortir, al jardí del museu s’hi oferirà un borrego banyat en xocolata gentilesa de la pastisseria Piella i Cervesa Sant Jordi de Cardedeu.
Seguidament Helena Mas Quartet oferiran un concert de Jazz a la plaça.

Una exposició que commemora els cinquanta anys de la celebració de la primera Nit amb Jazz al Parc dels Pinetons.

Nits amb Jazz. Commemoració del 50è aniversari

Entre 1971 i 1981 es van celebrar 10 Nits amb Jazz als Pinetons en les que van actuar més d’un centenar de músics de jazz tant catalans com internacionals, en unes nits que van reunir a millers de persones i que moltes recorden com úniques i especials i que van convertir Cardedeu en una població pionera en l’àmbit cultural del país.

Nits amb Jazz va ser una iniciativa del col·lectiu GAT que al llarg dels anys 70 van organitzar centenars d’activitats culturals a Cardedeu enfortint i col·laborant amb altres entitats i que donaven resposta a un període de canvis polítics, socials i culturals.

Van ser múltiples les propostes, que anaven des d’activitats culturals a grups d’artistes plàstics i de teatre a la creació d’una ràdio pròpia o de la primera televisió local de l’Estat.
Cardedeu es va convertir en un laboratori espontani de canvis i transformacions que ha mantingut fins al dia d’avui aquest tarannà dinàmic, gràcies al seu sòlid teixit associatiu.

“Nits amb Jazz” mostra tot aquest bullici cultural centrat en els 10 anys de Jazz als Pinetons i s’ha pogut dur a terme gràcies a la participació d’antics membres d’aquest col·lectiu del Gat, i nous col·laboradors i col·laboradores.

Ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu i del Museu Arxiu Tomàs Balvey.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Exposició: Nits amb jazz

Comments are closed.