esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

El MATBC renova l’acreditació del distintiu Biosphere

Un any més el Museu renova l’acreditació del distintiu del Compromís per la sostenibilitat Biosphere i Punt d’Informació Turística, en el marc de la trobada anual del sector turístic del Vallès Oriental, enguany celebrada al Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès.

 Distintiu Biosphere a Cardedeu

A Cardedeu, a més del museu,  han renovat aquest el distintiu els espais de: Restaurant l’Antic Casino, el restaurant Esbiosfera. En aquestes Jornades també s’han lliurat els diplomes de la xarxa de Punts d’Informació Turística a les empreses participants en els projectes i on hi participa la Biblioteca Marc de Vilalba, El B&B cal Peó, la Llibreria Espai 31 de Cardedeu i el mateix Museu.

Jornada de Turisme Vallès 2023

La trobada va servir, entre d’altres, per fer el lliurament de les acreditacions dels distintius Biosphere i Punts d’Informació turística.

Un total de 45 entitats del Vallès Oriental han aconseguit el distintiu Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere2022, un distintiu que fomenta les bones pràctiques en la gestió sostenible al sector turístic. Pel que fa al projecte Punts d’Informació Turística, 39 entitats s’han acreditat el 2022. L’objectiu del programa és tenir el màxim nombre de punts d’informació turística, públics i privats, que puguin complementar als Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística que ja existeixen.

Durant l’acte, el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va enumerar alguns dels grans reptes per als propers anys, com la central de distribució de Can Malé, o la marca de qualitat Oli de Vera pel que fa al sector agroalimentari i, en l’àmbit turístic, entre d’altres, potenciar el cicloturisme, posant com una de les grans fites aconseguir fons europeus per al projecte, elaborat conjuntament amb el Consorci Besòs-Tordera, que vol transformar les lleres dels eixos fluvials i afavorir el trànsit de vianants i bicicletes a les conques del riu Besòs i el riu Tordera. “Ens hem presentat dues vegades i han optat per altres territoris, una llàstima que crec que, sincerament, després de tot el que hem treballat és un greuge cap al nostre territori, però no ens rendim i ens tornem a presentar a una nova convocatòria que esperem que sigui la definitiva i puguem posicionar la nostra comarca  com a destinació ciclable”, va dir.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, va posar en valor les accions que es duen a terme a la comarca per promocionar el turisme i els productes de proximitat. “Això va de creure-s’ho o de no creure-s’ho i de què els ajuntaments, que ens ho creiem, també ens posem les piles per posar a l’abast del territori peces clau que tenim dintre dels nostres municipis”.

Els distintius del Compromís per la sostenibilitat Biosphere un certificat de sostenibilitat turística on els diferents espais es comprometen a garantir una millora entre els àmbits del medi ambient, la cultura, la societat i la economia a partir de 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Trobareu més informació AQUÍ!

Did you like this? Share it!

0 comments on “El MATBC renova l’acreditació del distintiu Biosphere

Comments are closed.