esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Celebrem el Dia Internacional dels Museus a xarxes!

Un any més, el MATBC es suma a les activitats programades pel Dia Internacional dels Museus 2020, el 18 de maig, amb el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.

Enguany, i degut a la situació sanitària en que ens trobem, l’ICOM (Comitè Internacional dels Museus) ha proposat celebrar-ho digitalment.

Dia Internacional dels Museus 2020
Museus per la igualtat: diversitat i inclusió

Amb el tema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” el Dia Internacional dels museus 2020 té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus així com promoure eines per  identificar i superar els perjudicis en el què els museus mostrem i en les històries que expliquen.

Actualment, els museus van més enllà de la seva funció de custòdia i conservació d’objectes, i han esdevingut nous espais de reflexió sobre els grans reptes de la societat actual ja sigui amb exposicions o activitats programades. A més, els museus gaudeixen d’un gran potencial per crear experiències significatives per a persones de tots els orígens evidenciant així el seu valor social.

Inspirant-se en el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, el MATBC proposa diverses activitats que es podran seguir des les xarxes socials i la pàgina web.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Seguim connectats, oferint-te propostes, i quan puguis venir, t’esperem, l’experiència serà encara millor, #TornaremalsMuseus .


Activitats programades:
Què és per a tu el museu?

Explica’ns què és per a tu el museu de Cardedeu. Què t’hi fa sentir inclòs? Quin vincle hi tens?
Busquem testimonis que ens expliquin el sentiment d’inclusió amb el Museu Arxiu Tomàs Balvey, ja sigui amb històries personals, per vincles amb algun dels objectes exposats, per interès en les col·leccions o les activitats, per pertànyer al mateix territori, etc.
Envia’ns un correu a museu@cardedeu.cat o comparteix la teva història per Instagram etiquetant-nos @museudecardedeu i amb el hashtag #quèésperamielmuseu

D’aquí i del món!

Amb peces de les diferents col·leccions del fons del MATBC, us mostrarem com al llarg de la història i arreu del món, les persones han fet servir tot tipus d’estris i aparells similars per a les tasques domèstiques, del camp, la guerra, etc.
Una mostra del diferents objectes de les diferents cultures del món, units per un mateix ús.
Se’n farà una galeria d’imatges al web del museu així com a xarxes socials.

Jo també hi surto!

Busca’t al cartell d’enguany del Dia Internacional dels Museus i pinta’t amb els colors i complements que més t’agradin. Pots pintar-te a tu amb la família, els amics, i qui vulguis!

Totes i tots som el museu!


Enllaç a l’Instagram del Museu
Enllaç al Facebook del Museu
Enllaç al canal del Museu de YouTube

Did you like this? Share it!

0 comments on “Celebrem el Dia Internacional dels Museus a xarxes!

Comments are closed.