esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Documentació… una feina invisible?

Una de les tasques principals dels museus és la conservació i documentació de les seves col.leccions.

Al museu de Cardedeu, treballem per a preservar aquest patrimoni i també per a documentar-lo i estudiar-lo.

Per això, la conservació dels objectes patrimonials que es conserven a les sales de reserva requereixen una sèrie de mesures de conservació preventiva, i de vegades, cal efectuar-hi alguna intervenció de restauració per tal de garantir-ne la seva conservació.

Aquesta tasca la duem a terme l’equip del museu i una documentalista externa que setmanalment, i gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, revisa l’estat de les peces, introdueix o completa les fitxes al programa Museumplus i dona suport alhora de realitzar exposicions a partir del fons del museu col·laborant en l’estudi d’algunes de les peces.

L’antiga fàbrica de mosaics de can Xicola acull la reserva del museu, un espai compartit amb l’arxiu municipal, i és on s’hi ubiquen les nostres col.leccions que des de 2021 han estat reorganitzades gràcies al programa Re-Org.

Re-Org és un projecte que ha suposat la reorganització de les nostres sales de reserva facilitant així la conservació i consulta de les peces. Aquest programa compta amb el suport de l’ICCROM i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya i que a més a Cardedeu també ha comptat amb el suport de l’equip de restauració de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, i actualment s’està instaurant a la resta de museus del país.

Al llarg de l’any, el museu organitzem visites guiades a les sales de reserva, tant per a públic escolar com públic general per tal de donar a conèixer aquesta tasca, moltes vegades invisible dels museus, i una de les més importants.

—-

Amb el suport de:

Did you like this? Share it!

0 comments on “Documentació… una feina invisible?

Comments are closed.