esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Diagonal Esteller

[NO/SE, de av. Eduard Corbella a pl. Amadeu Borràs] Aprovat a la Comissió Municipal Permanent del 16/10/1924

Carolina Esteller i Miñana
(Sant Jordi, Castelló, 1877 – Cardedeu, 27/09/1949)
Propietària, estiuejant i filantropa

 

Estiuejant a Cardedeu i propietària, del mas Diumer (que va adquirir l’any 1915 a la família Fontova). Promogué i finançà la urbanització d’aquest paratge l’any 1917, adquirint l’arbrat i cedint un percentatge del benefici de la venda de les seves parcel·les.

En el projecte d’urbanització (conegut com Urbanització Corbella-Esteller) presentat pel seu marit, Eduard Corbella, en nom seu, es traçaven els actuals vials d’Eduard Corbella, Sant Josep Oriol, Vilamajor, Doctor Reig, Diagonal Esteller, Progrés i Cervantes, els nomes dels quals van ser aprovats l’any 1924. El carrer de Cervantes inicialment es coneixeria com Lleialtat, i l’avinguda de Vilamajor rebria, aleshores, el nom de Bandera Espanyola.

Cal fer esment que en un primer moment el nom de Diagonal no s’acompanyava de la referència a la propietària dels terrenys. No va ser fins a finals dels anys 30 que es va començar a conèixer com a Diagonal Esteller.

L’any 1933 la senyora Esteller va oferir part dels seus terrenys per instal·lar un camp d’aviació, oferta que va ser desestimada.

Les seves restes reposen al cementiri de Cardedeu.

Troba la Diagonal Esteller al mapa de Cardedeu clicant AQUÍ!

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Diagonal Esteller

Comments are closed.