Estem vivint una sequera anunciada des de fa 40 anys. Per què? Què hem fet bé i malament? Què hem de fer per revertir-ho?
La regidoria de Medi Ambient i el MATBC, de la mà de Manel Riera de l’Escola de Natura del Corredor, proposen una xerrada per conèixer la història del cicle de l’aigua al municipi i també a l’entorn metropolità així com un anàlisi dels seus usos per acabar fent propostes de resiliència entorn aquesta problemàtica.
La xerrada s’emmarca en les activitats organitzades entorn el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) que des de 1992 se celebra, impulsat per la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament, per tal de conscienciar a la població de la importància de l’aigua com a recurs natural i promoure’n una gestió sostenible
Coincidint amb la xerrada, el MATBC ha volgut destinar l’espai de la vitrina del museu a l’aigua, amb peces del fons Balvey, que mostren la importància d’aquest recurs així com les diferents maneres que hi ha hagut al llarg dels anys de conservar-la, emmagatzemar-la i transportar-la. S’hi mostren diferents tipologies de càntirs i atuells per l’aigua que formen part de les col·leccions del Museu i que es conserven a les sales de reserva de Can Xicola.
La vitrina del museu està ubicada a l’espai “Tomàs Balvey col·leccionista” i es podrà visitar al llarg del mes de març i abril.
L’activitat és gratuïta.
Campanya d’estalvi d’aigua a Cardedeu
Cardedeu, des del passat 1 de febrer es troba en fase 1 d’emergència per sequera, amb una limitació de consum de 200 litres de despesa d’aigua per persona.
Des de l’Ajuntament de Cardedeu s’han fet diverses campanyes de conscienciació per a la reducció del consum d’aigua a les persones usuàries dels equipaments municipals i a la ciutadania en general i conscienciar sobre la importància d’aquest recurs natural.
Podeu veure-les AQUÍ!
0 comments on “Canvi climàtic, sequera i resiliència”