esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Notícies

Nova agenda d’activitats al museu

Coneixes l’arquitectura modernista de Manel Joaquim Raspall?
T’agraden els ocells?
Vols saber com es fa una pomada o conèixer qui eren les dones sàvies a qui anomenaven bruixes?
Vine al museu a descobrir-ho! Aquestes i moltes altres activitats i exposcions les tobareu a l’agenda del 1r semestre del museu.

Entrada gratuïta cada 1r cap de setmana de mes

Vine i visita el museu gratuïtament cada primer cap de setmana de mes!
Des d’aquest 2020, el museu serà gratuït a totes les seves sales, el primer cap de setmana de mes enlloc de l’últim com s’havia fet fins ara.
A més, cada dissabte a les 18h i diumenges a les 12h* es farà una visita guiada a la sala d’exposicions temporals del museu, i coincidint amb el primer cap de setmana, la visita es farà a totes les sales.

Més usuaris i visitants durant el 2019

El Museu Arxiu Tomàs Balvey ha incrementat el nombre d’usuaris i visitants durant el 2019.
Prop d’11.000 persones han visitat i participat de les exposicions i activitats organitzades pel Museu Arxiu Tomàs Balvey al llarg del 2019.
Aquesta xifra suposa un increment de prop de 2.600 visitants respecte el 2018 que han participat en les diferents activitats que poden fer-se al museu.

Nova museografia: Cardedeu. Mirant passat, teixint futur.

El passat novembre al MATBC s’hi va inaugurarà “Cardedeu. Mirant passat, teixint futur”. Un espai d’interpretació que vol donar a conèixer el territori i la història de Cardedeu, a partir del seu patrimoni cultural i natural.

Exposició ubicada a la segona planta del museu, una nova museografia que ha de permetre al visitant una participació activa basada en l’observació i introduint diferents elements de gamificació al llarg del recorregut.

La Fundació Marc Viader obre les seves portes

Els propers dies 11, 18 i 25 de gener, a les 12h la Fundació Marc Viader obre les portes a l’espai “Marc Viader i Bas”, dedicat a l’industrial lleter de Cardedeu, amb una exposició que ens permet coneixer de més a prop la figura de Marc Viader i Bas en tant que comerciant, ramader i industrial alhora que l’exposició permet fer un viatge als origens del Cacaolat, el popular batut de llet i cacau, creat per la família Viader als anys 30 del segle XX, el primer del seu gènere al món.

Activitats al museu per la fira de Nadal

Visita el Museu per la Fira de Nadal. L’entrada és gratuïta!

Un any mes, el museu es suma a les activitats programades per la Fira de Nadal i el Torró Artesà de Cardedeu amb un taller familiar i una visita teatralitzada a la nova museografia “Cardedeu. Mirant passat, teixint futur” i la farmàcia Balvey. […]

VIII edició del Premi d’Honor Tomàs Balvey

Diumenge 1 de desembre. A les 12h, a la sala de les columnes de l’Ajuntament de Cardedeu.   VII edició dels premis que tenen per objectiu donar a conèixer les aportacions d’homes i dones que, de maneres molt diverses, han contribuït i contribueixen en la preservació i divulgació del patrimoni, aconseguint que el Museu de Cardedeu sigui un referent com […]

Setmana de la Ciència 2019

Com cada any, el Museu Arxiu Tomàs Balvey organitza diferents activitats de difusió científica dins el marc de la Setmana de la Ciència que enguany celebra la 24a edició. Al llarg de dues setmanes es duran a terme activitats de divulgació científica per a instituts així com xerrades i activitats familiars al llarg del cap de setmana.