esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

Notícies

Més usuaris i visitants durant el 2019

El Museu Arxiu Tomàs Balvey ha incrementat el nombre d’usuaris i visitants durant el 2019.
Prop d’11.000 persones han visitat i participat de les exposicions i activitats organitzades pel Museu Arxiu Tomàs Balvey al llarg del 2019.
Aquesta xifra suposa un increment de prop de 2.600 visitants respecte el 2018 que han participat en les diferents activitats que poden fer-se al museu.

Cusos de ceràmica i pintura al Casal de Cultura Dr. Daurella

Encara queden places al cursos de pintura i ceràmica!
Ja podeu passar pel museu a fer la inscripció de dimarts a divendres de 10 a 14 i de 16 a 19h

Nova museografia: Cardedeu. Mirant passat, teixint futur.

El passat novembre al MATBC s’hi va inaugurarà “Cardedeu. Mirant passat, teixint futur”. Un espai d’interpretació que vol donar a conèixer el territori i la història de Cardedeu, a partir del seu patrimoni cultural i natural.

Cardedeu, mirant passat, teixint futur
Exposició ubicada a la segona planta del museu, una nova museografia que ha de permetre al visitant una participació activa basada en l’observació i introduint diferents elements de gamificació al llarg del recorregut.
Amb la col·laboració de l’Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, l’espai ha estat adaptat als diferents llenguatges signants amb cartel·les en Braille als diferents àmbits així com petites vídeo-càpsules que es poden descarregar a partir de codis QR que es trobaran al llarg de l’exposició.

La Fundació Marc Viader obre les seves portes

Els propers dies 11, 18 i 25 de gener, a les 12h la Fundació Marc Viader obre les portes a l’espai “Marc Viader i Bas”, dedicat a l’industrial lleter de Cardedeu, amb una exposició que ens permet coneixer de més a prop la figura de Marc Viader i Bas en tant que comerciant, ramader i industrial alhora que l’exposició permet fer un viatge als origens del Cacaolat, el popular batut de llet i cacau, creat per la família Viader als anys 30 del segle XX, el primer del seu gènere al món.

Activitats al museu per la fira de Nadal

Visita el Museu per la Fira de Nadal. L’entrada és gratuïta!

Un any mes, el museu es suma a les activitats programades per la Fira de Nadal i el Torró Artesà de Cardedeu amb un taller familiar i una visita teatralitzada a la nova museografia “Cardedeu. Mirant passat, teixint futur” i la farmàcia Balvey. […]

VIII edició del Premi d’Honor Tomàs Balvey

Diumenge 1 de desembre. A les 12h, a la sala de les columnes de l’Ajuntament de Cardedeu.   VII edició dels premis que tenen per objectiu donar a conèixer les aportacions d’homes i dones que, de maneres molt diverses, han contribuït i contribueixen en la preservació i divulgació del patrimoni, aconseguint que el Museu de Cardedeu sigui un referent com […]

Setmana de la Ciència 2019

Com cada any, el Museu Arxiu Tomàs Balvey organitza diferents activitats de difusió científica dins el marc de la Setmana de la Ciència que enguany celebra la 24a edició. Al llarg de dues setmanes es duran a terme activitats de divulgació científica per a instituts així com xerrades i activitats familiars al llarg del cap de setmana.

Núria Provinciale a la capella de Sant Corneli

Una exposició que mostra els últim treballs de la pintora Núria Provinciale,fets el 2019, i que ha anomenat “Limitant l’abstracte” realitzat amb acrilic sobre tela i altres treballs anteriors, com “El Llibre de les Dones” i “Quan predomina el negre” dibuixos al carbonet.