esca
| Google translate: CA NL EN FR DE IT PT ES
|

El Jardí

El jardí del Museu Arxiu està dedicat a les plantes remeires i espècimens d’aprofitament medicinal, alhora que exemplifica part de la flora pròpia de l’entorn comarcal.

Es presenta con una sala més del museu, a l’aire lliure, i amb el qual es complementa la temàtica central del museu dedicada al món de la salut i dels remeis.

El jardí del Museu compleix tres funcions bàsiques que el converteixen en un espai més d’atracció de la visita: una funció didàctica, amb un programa pedagògic orientat a grups escolars, amb una visita definida, materials didàctics i tallers complementaris.

El moble de farmàcia es troba equipat amb més de 200 pots de ceràmica, datats de 1827 segons encàrrec i compra de Tomàs Balvey i Parés. Són pots d’estil imperi, en forma de copa amb peu alt i tapadora, i estan decorats amb una cartel·la rectangular en forma de draperies que contenen la inscripció resumida del contingut. A més d’aquests pots també es conserven prop de 20 pots cilíndrics, més grans i amb igual decoració, i flascons i ampolletes diverses, de vidre amb etiquetes de la Farmàcia Balvey. La majoria de pots, flascons i recipients conserven encara les substàncies antigues al seu interior.